Уважаеми потребители,
бяха засечени хакерски атаки срещу сайта ни, затова Ви молим да внимавате с получени до този момент писма, за които се съмнявате, че са изпратени от наш служител. При подобен случай, препратете ни писмото на info@breckle.bg и се свържете с нас веднага на телефон 02 958 95 12.

За хора, страдащи от алергии

Много хора проявяват алергии към полени, акари, косми на домашни животни, мухъл, ухапване на инсекти или различни видове храни. Освен това съществуват и различни видове специфични алергии, характерни само за отделни хора – към определени материи и дадености. Но най-честите причинители на алергии са акарите.

АЛЕРГИЧЕН ПАСПОРТ: при покупката на матрак обърнете внимание на съставните му части, на вложените в него материали и сравнете с показателите във Вашия алергичен паспорт. За съжаление ние можем само да Ви дадем полезни съвети за обичайните прояви на алегрии към домашен прах и акари.

Алергии към акари, намиращи се в домашния прах
Алергиите към акари, намиращи се в домашния прах и произтичащите от това оплаквания се превръщат във все по-голям проблем при днешните модерни условия на живот. Основна причина за това е поддържането на постоянна температура в съвременните модерни жилища, която предоставя прекрасни условия за живот и развитие на акарите.

Какво представляват акарите?
Това са микроскопични паячета, които се развъждат преди всичко в домашния прах, но се задържат също така в леглата и матраците. Хранят се със съставните части на праха, текстилен фазер, бактерии, от люспите на нашата кожа, както и с косми на хора и животни. Самата алергия се причинява от изпражненията на акарите. Идеални условия за развитието и съществуването си акарите намират в дамаската на матраците, самите матраци, възглавници, завивки и топери за матраци, защото там е необходимата им в достатъчни количества влага и топлина.

Съвети и указания за хора, страдащи от алегрии към домашен прах

  1. Хората с алергии, трябва да се снабдят с устойчиви на пране калъфи за възглавниците и матраците, задържащи алергените. При покупката обръщайте внимание на съответните указания. Антибактериални калъфи предотвратяват загнездването на мухъл, бактерии и акари.
  2. Материалите, от които е направена сърцевината на матрака, са от решаващо значение за концентрацията на акарите вътре в него. При матраците, за чиято изработка се използват материали с животински белтък (напр. конски косъм, вълна, камилска вълна и др.) броят на акарите е значително по-висок. За предпочитане е да се използват матраци, произведени с доказано безвредни материали
  3. Приятният сух климат в леглото (или казано по друг начин - липсата на излишна влага по време на сън) намалява броя на акарите и вероятността от образуването на мухъл. Ето защо доброто проветряване на матрака, осигурено от въздухопроводима сърцевина и честото му обръщане, както и поддържането на постоянна температура на въздуха в спалнята около 17ºС е от голямо предимство за нашето здраве. По време на сън тялото диша, като отделя от 0,5 до 1 литър влага. Затова се препоръчва матрак, чиято сърцевина е в състояние да регулира влагата в леглото, и който създава необходимия ни здравословен сух климат.
  4. Редовното пране на дамаската на матрака (приблизително на всеки 2 месеца) при температура от 60ºС унищожава акарите и отстранява причинителя на алергии – техните изпражнения. Ето защо свалящата се и устойчива на пране дамаска е много важна. За целта дамаските на матраците трябва имат цип.