ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ И УКАЗАНИЯ ЗА ПОДДРЪЖКА

kaltschaum bildlinks

 

Поддръжка на матрака:
Матраците трябва да се обръщат при всяка смяна на бельото. Също завъртането за смяна на позицията глава-крака е предимство. Подматрачната вложка, поставена между матрака и подматрачната рамка, осигурява подобряване на въздушната циркулация и предотвратява образуването на тъмни петна по дамаската. Ще осигурите още по-добра проветряемост на Вашето легло, ако през деня го оставяте непокрито. За подобряване на хигиената в леглото ние препоръчваме да поставяте върху матрака надматрачна стелка от молтон.

 

Подматрачна вложка и надматрачна стелка от молтон:
Подматрачната вложка, която се поставя между матрака и подматрачната рамка, е не само изгодна по цена, но и много важна. За съжаление тази необходимост се подценява от много хора. За нея започва да се мисли, когато човек забележи петна по дамаската на матрака. Като допълнителен артикул – с ниска цена и голяма хигиенична стойност – е за препоръчване надматрачна стелка от молтон. По принцип се изработва от 100% памук. Абсолютно нейно предимство е устойчивостта на пране до 95°С. Особено лесна за обслужване чрез четирите ластика в ъглите, които допълнително улесняват поставянето и снемането на стелката.

Какво представлява обемната плътност на материала?
Обемната плътност на ядрото от пяна на един матрак показва, колко килограма тежи използваната пяна на 1 кубически метър. Колкото е по-високо числото на обемното тегло, толкова по-голяма е стабилността на материала и неговата устойчивост и неизменяемост. Ядрото на един добър матрак от пяна трябва да има обемна плътност от минимум 35 кг/куб.метър. Колкото по-висока е обемната плътност на материала, толкова по-дълго във времето ще издържи Вашият матрак.

Важна роля при покупката на един матрак играе изборът на правилната твърдост.
Този, който иска да закупи нов матрак за своето легло, трябва да обърне внимание на няколко критерия, за да си осигури здравословен сън.
Като например: изборът на правилната твърдост на сърцевината на новия матрак. Това е важно, за да спите удобно и да избегнете неприятните схващания на сутринта. Различната степен на твърдост е изписана върху определени модели матраци от производителя на матраците. Това означава, че един и същ модел се предлага в по-меки и по-твърди варианти.
Важна роля при избора на твърдост играят височината и структурата на тялото на спящия, както и неговото тегло.
Ето защо от огромно значение при избора на матрак, е факта дали човекът е с тегло 150 килограма или тежи само 50 кг, дали е висок 155 см или 195 см.

Какво представлява степента на твърдост?
С подразделянето на различни твърдости, ние като производител се опитваме да отговорим на индивидуалните изисквания на нашите клиенти и да Ви дадем възможност да придобиете цялостен поглед върху качествата на различните матраци. Като производител предлагаме матраците в различна твърдост според килограмите на хората. Н1 е обозначение за мек матрак, който е разработен за хора с тегло до 60 кг. Н2 – средно твърд – е подходящ за лица с тегло до 90 кг. Н3 – твърд матрак – препоръчва се за хора тежащи повече от 90 килограма.
Трябва да подчертаем, че при обозначението за твърдост на матраците няма норми. Надеждни показатели за сравнение на твърдостта – също няма. Затова е препоръчително обозначената твърдост на матрака да се приема само като ориентир. Чрез обозначенията за твърдост се определя и тенденцията вътре в самия модел матрак към по-твърдо или по-меко.

Изпробване на матраците чрез лягане
Човек трябва сам да намери най-подходящата за него твърдост на един матрак. Това означава, че човек трябва да се довери на собственото си усещане като изпробва в магазина чрез пробни лягания модели матраци с различна твърдост. При това е много важно да се отиде в специализиран магазин където ще получите и професионална консултация.
При изпробването на матраците трябва да внимавате за следното: човек да не потъва прекалено много в матрака – тогава е прекалено мек за Вас, но не трябва да имате и усещането, че лежите върху дъска – в този случай матракът е прекалено твърд за Вашето тяло.