Уважаеми потребители,
бяха засечени хакерски атаки срещу сайта ни, затова Ви молим да внимавате с получени до този момент писма, за които се съмнявате, че са изпратени от наш служител. При подобен случай, препратете ни писмото на info@breckle.bg и се свържете с нас веднага на телефон 02 958 95 12.

КОНСУЛТАЦИЯ ЗА СЪН

Общо за съня
Почти една трета от живота си прекарваме в сън. Ежедневният сън е от особено важно значение за нашето здраве и за възстановяване на тялото и духа през нощта. Човек може да остане в добра кондиция през деня и здрав за дълги години, само ако през нощта се наспива добре. Ето защо медицината се занимава в последно време интензивно с проблемите на съня, а учените стигнаха до изненадващи резултати. Всички нови научни изследвания на феномена “СЪН” дават отражение при разработването на нашите нови продукти. В лабораториите за сън ние разработваме новите продукти съвместно с признати експерти в тази област.

Хигиена на съня
Спазвайки определени правила, Вие сами можете да въздействате положително върху качеството на Вашия сън. Ето няколко правила за отстраняване на проблемите на съня:

  1. Здравословен начин на живот, т.е. лягане и ставане винаги в един и същи час, здравословно хранене, редовно упражняване на някакъв вид спорт. Всичко това е необходимо изискване за здрав и отморяващ сън.
  2. Прилагайте техники за релаксация: например йога или упражнения за правилно дишане. Те спомагат за противодействие на ежедневния стрес.
  3. Спалнята трябва да се превърне за Вас в оазис на спокойствието и почивката.
  4. Отморяващата, правилна от ергономична гледна точка позиция на тялото в леглото, е основна предпоставка за добър сън.

Смущения по време на сън
За съжаление съществуват и проблеми на съня, които са свързани с различни видове заболявания или имат други причини – психологически, органични и др. Медицината различава 80 различни смущения в съня. Сънната апноя е едно от най-често срещаните и най-опасните смущения на съня. Тя се установява само чрез специфични изследвания в медицинските лаборатории за сън и върху нея може да се въздейства само чрез начини и средства, предписани от лекар. Ето защо ако оплакванията продължават, въпреки правилната хигиена на сън и подходящия матрак, трябва задължително да се обърнете към лекар специалист.